Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Ania c'est moi
13 août 2019

Hogyan tindereznek a magyarok, és hogyan tindereznek az osztrákok?

Nos, az első különbség, ami szembeötlött, az, hogy az osztrákok NEM tindereznek munkaidőben.

Ami már eleve egy jó pont. A magyar srácoknál ilyen tendenciát nem figyeltem meg. Írkáltak délelőtt, délután, délben, éjszaka, reggel, akármikor.

Az osztrákok sokkal egyértelműbben a szexre mennek rá. Nem véletlen a név, hogy dugóapplikáció. De esküszöm, megpróbáltam ismerkedni más helyeken, a legtöbben élik az életüket, elszigetelve, és hol vannak? Tinderen nyomulnak. Ott van a többség. Ott van a rengeteg fiatal ember.

A magyar srácok egy kicsit szerényebbek ilyen téren, legalábbis azok, akik a tindert nyomkodják. Persze vannak a játszadozó van kedved egy kis mókához?;) típusú fiúcskák is, ill. akik hangsúlyozottan érzékeltetik, hogy csak erre mennének rá - és vannak azok, akik tényleg kapcsolatot keresnének, és ad1 ezért túl válogatósak ad2 bármit megtennének csak legyen már nőjük. Ad2 verzióból én úgy érzem Magyarországon több van. Több a kétségbeesett, egziszteciálisan sehogyan nem álló, elmagányosodott IDIÓTA, aki igazából azért van fent Tinderen, mert nincs más választása. Máshol nem tud ismerkedni, soha életében nem ért még el semmit. Igazából a legtöbb magyar férfi lecsúszik a Tinderre, ahol aztán ugyanúgy nem tud felszedni/megtartani senkit. Nem mutatja be a barátainak, mert nincsenek barátai. Nem lesz bemutatva a lány barátainak, mert neki sincsenek - na szóval, így megy ez, csak Magyarországon még ráadásul valahogy extrém negatív spirálba kerül az, aki Tinderen nyomatja magát. Átlagban.

Ausztriában egy kicsit más. Még aki nem a felső 10ezerbe tartozik is, annak is ég és föld minőségi különbség az élete. Még annak is jó a kisugárzása, még ha nem is helyes, akkor is vonzó tud lenni - egész egyszerűen talán mert egzisztenciálisan nem nyomorog. A "külföldipasinak jobbakisugárzása" jelenség ez.

Hogy ez csak dugó-applikáció, és igazából nem megyek ezekkel a fiúkákkal semmire?

Emlékezzetek a cserkészek jelszavára: aki valaki az életben, az nem a tinderen nyomul. Nem adja az arcát hozzá, nem hirdeti magát, hogy tessék: szabad vagyok, nincs párom, egyedül vagyok, jaj. Aki valaki az életben, az az életben talál magának párt, egy valós helyzetben, mert inkább ennek van alapja egy kapcsolathoz, mint a jobbra-balra tologatásnak. Sosem érdekelt minket, hogy a másik embernek milyen tulajdonságai vannak. Nem ebbe szeretünk bele, hanem a történetbe. Igazából van a fejünkben egy történet, amit szeretnénk, ha átélhetnénk, és ehhez castingolunk partnert, aki elég jól néz ki és akivel jól tudjuk érezni magunkat. Sokkal nagyobbra értékeljük azt, aki ritka. Akivel nem elhet csak úgy a jobbrahúzás után elmenni kávézni. Akivel találkozni kell, jól kell csinálni, akivel az első pillanattól fogva még nem volt egyértelmű, hogy lesz-e ebből valami több. A Tinderen egy NAGY KITŰZŐT viselsz, hogy HÉ, keresem ezt a sztorimat. Te lennél az? De ebből hogy lehetne valaha is sztori?

Aki máshogy nem képes ismerkedni, és nincsenek barátai sem, az szomorú eset. Tegye valahogy először rendbe az életét. Utána térjen rá a szaporodásra.

Aki pedig úgy áll hozzá, hogy ez dugóapplikáció, azzal teljesen egyetértek. Nem úgy, hogy fúj, a ffiak mármegint csak aztakarják. Nem. Át akarok élni valamit, de ettől nem várok többet, mint hogy kváziarctalanulésnévtelenül kihalásszuk egymást azzal, akivel kölcsönösen vonzónak találjuk egymást, gombnyomásra megrendeljük az instant szerelmet, és aztán köszönjük szépen, ezzel így el is vagyunk, egy időre, majd legközelebb rendelünk mást, ha megint hiányunk van. A lényeg, hogy meg tudjuk rendelni a másik embert, mint egy szolgáltatást, hogy hát hello, én itt vagyok, akarok valamit, benne vagy-e?

Tehát gyakorlatilag én nőként IS akkor vagyok fent a tinderen, amikor úgy érzem, kéne már, hogy férfiakkal találkozzak, férfiak vegyenek körbe egy kicsit, érdeklődéssel, akárhogyan. Akár rám is lehetnek állva, nekem oly mindegy, igazából arra az érdekes dolgora jöttem rá, hogy az JOBBAN tud zavarni, amikor egy pasi nem akar megdugni, mint amikor igen. Legyen csak lelkes és nyomuljon csak. Igazából kell egy visszajelzés, és ha nem Danitól jön, hát jöjjön mástól.

Hát ezért vagyok én a tinderen. Mondjuk az más kérdés, hogy odáig már nem feltétlenül akarom, hogy elmenjen a dolog, hogy dugjunk is. Elképzelve egyébként még csak-csak, de a valóságban annyira más. És igazándiból vagy beleéljük magunkat valamibe: amit nem kellett volna, mert úgyse lesz folytatás, vagy nem éljük bele magunkat, csak visszajelzést akarunk, érzelemmentes szexet, hogy még kívánatosnak érezzük magunkat. Aztán ha ezt élvezzük, hát akkor miért ne.

Publicité
Publicité
Commentaires
Ania c'est moi
Publicité
Ania c'est moi
  • A női lét rejtelmeiről, kérdéseiről, kissé kevésbé felszínesen, mint ahogy az eddigiekben megszokhattuk. Magamnak, Nektek. - "Az ember mindig fél az ilyen szabályos boldogságtól" - Márai Sándor
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Visiteurs
Depuis la création 4 971
Archives
Publicité