Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Ania c'est moi
21 août 2019

A barátnő pasija befurakszik.

Érdekes, régen még gimiben az volt a módi, hogy a barátnőit úgy vesztette el az ember, hogy egyszer csak jött a srác, és senki mást nem vett észre csak őt. Te akkor nem is léteztél számára, ők meg elkezdtek flörtölni, nevetgélni, cseverészni, a barátnőd pedig egy pillanat alatt megfeledkezett rólad, csak örült ennek a kitüntetett figyelemnek. Aztán ezt ment még a végtelenségig. 

Mostanában már máshogy csinálják. Összebarátkoznak veled, jó pofát vágnak előtted, aztán huss, vedd tudomásul, hogy ő már nem szingli többé, nincsen trécselgetés, locsi-fecsi, te vagy a tanú arra, hogy ők ketten most már együtt, mostantól már ő a N1 - vedd tudomásul, hogy az lesz, amit ő akar, akkor, amikor ő akarja, mert ő már igényt tart. Kész pont. A barátnőd meg hu de mennyire nagyon örül ennek, hogy rá igényt tartanak.

Hogy nem veszem észre sosem, hogy így mennek ezek a dolgok? Hogy nem veszem észre, hiszen teljesen más példát láttam - pedig, csak nagyon szépnek, cukinak és kedvesnek kell lenni mindenkihez, s mindezt magabiztosan, mert pozíciót nőként ezzel vívsz ki - mert versengés az egész élet, és depressziós csak akkor lesz az ember, amikor veszít, szorongani pedig csak akkor szorong, ha konkrétan azoknak az embereknek a közelében kell lennie, akik legyőzték. 

Ezek a társas szabályok. Lányként ahhoz, hogy elérd, amit akarsz, azon kívül, hogy teljesíted a kötelező munkahelyi és karrier sikereket - mindig mindent nagyon indirekten kell csinálni és fordított pszichológiával. NEKED kell jól érezni MAGAD, hogy AKARJANAK a közeledben lenni. Neked kell lenned a középpontnak az életedben, ha azt akarod, hogy más is benne akarjon lenni az életedben. NEKED kell barátokat nyerni, akik visszareferálják, hogy milyen kedves, szép és csodálatos is, milyen kapós vagy, NEKED kell jól érezned magad és visszatükrözni őket, hogy ők mennyire jók, NEKED kell tökéletesen kinézni, tökéletesen kipihentnek és összeszedettnek lenni, NEKED kell mindig a pozitív érzésekkel, gondolatokkal, és egyebekkel vonzani, hogy jöjjenek. Aztennyi. Ha bajod van, problémázol, panaszkodsz, akkor pedig mennek tőled az emberek. Aztennyi. 

Kiválaszthatod, hogy kit szeretnél közülük, akik jönnek, aztennyi.

De csávó után menni, hogy neked ő tetszik, és te őt szeretnéd, és neked ő, és vele jó, és őt szeretnéd - ez még mindig TABU. Nem csoda, ha egy lány úgy gondolkodik, hogy az életében jelek vannak és figyelmeztetések, és semmi sem történik véletlenül, és ezeket AZ élettől kapod. Nem puszta random dolgokról van szó, meg arról, hogy a férfiak mit akarnak. Ugyanis, egy szabály van: nem az számít, hogy te kit akarsz, hanem csak az, hogy ki akar téged.

Az egyetlen, amit tehetsz, az az, hogy minél több ember akarjon téged, és ezért legyél bazi népszerű. Mindig, mindenhol, akárhol vagy, érezd jól magad, és mások is érezzék jól magukat a közeledben, és ezt minél több embernél érd el, hogy kedveljen. Ha minél több embert le tudsz kenyerezni és mindig jól tudsz kinézni, és mindig kipihent és összeszedett és magabiztos és vidám tudsz lenni, akkor jobbak az esélyeid arra, hogy rád irányuljon a figyelem. És ha rád irányul a figyelem, akkor rád irányulhat egy jobbféle csávó figyelme is.

ERGO, nem szabad nagyon szeretned valakit. Nem szabad rá vágynod, nem szabad túlságosan rá fordítani a figyelmedet. Magadra kell fordítanod, mert ekkor tudsz embereket tükrözni. Magadra kell fordítani, mert ekkor tudsz a középpont lenni az életedben, ami mintegy odagravitál másokat is. Nem nagyon szabad nézegetned, hogy kicsoda gravitál oda - nem nagyon szabad nézegetned, hogy mi mehet félre, mi sikerülhet rosszul - neked a figyelmedet magadra kell fordítanod, ekkor tudsz jó nő lenni, és ha jó nő vagy, jobbak az esélyeid. Ha kívül van a figyelmed, elveszel...

Az egyetlen, amire tanított ez a postmodern kor, az az, hogy ha Godzilla kerget téged, ha háború van, ha akármi van, te akkor is legyél jó nő. Mert 10 hét lakatlan szigeten töltött idő után is szőrtelen az a hónalj. Akárhol, akármi van, te akkor is legyél jó nő. Mert fordított pszichológia. És majd a többi valahogyan megoldódik. Így sokkal nagyobb eséllyel, mintha azon görcsölnél, hogy jaj mi lesz, jaj miért, jaj mi rossz, jaj mi mennyire lehetetlen, jaj, jajj, jajjjj ...

Türelem, kedvesség, nézzél ki jól - legyél jó nő - a figyelmed legyen magadon, és a többi meg majd valahogyan megoldódik. Semmi és senki másba ne kapaszkodj, csak ebbe: hogy te legyél jó nő. Érezd is magad annak. Vegyél ki egy napot magadnak, ha kell. Pihend ki magad, ha kell. Ennyit jelent az, hogy te legyél az életed középpontja, az életed súlypontja. És akkor a körülmények nem számítanak. Azok majd alakulnak, megoldódnak valahogy. Ne feledd a cserkészek jelszavát: a szerelem érzése benned van, te vetíted kifele, másokra. Gyakorlatilag fel lehetne cserélni azt, akire éppen vetíted. 

Ez azt jelenti, hogy fel KELL cserélned? NEM. Ez azt jelenti, hogy ne ragaszkodjál már hozzá annyira, mert: tudod: fordított pszichológia. Ezt azt jelenti, hogy magadra forgasd a figyelmet, mert nem ő számít, hanem az érzés benned. És ha ő nem képes valóra váltani mindazt, amit még ettől a dologtól remélnél - akkor el kell vinned tőle az érzéseidet. Nem pedig még jobban bombázni őt velük, mintha te tényleg azt gondolnád, hogy ő valamiféle tökéletes valaki, amikor nyilvánvalóan nem az, csak te remélted őt annak. És még milyen mennyi szép dolgot reméltél tőle és róla - de megbukott a teszteken. Így hát semmi baj nincs azzal, hogyha mást castingolsz a helyére. Egy kicsit észreveszed, mennyi mindenkinek tetszel. Egy kicsit észreveszed, hogy rajta kívül kik is léteznek még. Ez azt jelenti, hogy akkor hirtelen kelleni fogsz neki? Nem feltétlenül - de valószínűleg igen.

Ez azt jelenti, hogy akkor már neked ő nem fog kelleni? Nem feltétlenül - de valószínűleg igen. Ez már csak ilyen huzavona. Mindig versengünk, mindig harcolunk, mindig elbukhatunk ... Még a barátnőkkel is versenyzünk, még a pasijukkal is, az irányításért is versenyzünk, az irányítva levésért is versenyzünk. Az egész élet verseny, és aki nem állja a sarat, az depressziós és szorongós lesz - és az epigenomja is megsínyli.

Publicité
Publicité
Commentaires
Ania c'est moi
Publicité
Ania c'est moi
  • A női lét rejtelmeiről, kérdéseiről, kissé kevésbé felszínesen, mint ahogy az eddigiekben megszokhattuk. Magamnak, Nektek. - "Az ember mindig fél az ilyen szabályos boldogságtól" - Márai Sándor
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Visiteurs
Depuis la création 4 971
Archives
Publicité