Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Ania c'est moi
20 avril 2016

Gimnáziumi tüntetések margójára

Ámbár az érettségi sem az, amit az elnevezése sejtet, csak lexikális tudás számonkérése: ami kérdéses, miként hasznosul a mindennapokban (arra még mindig emlékszem, hogy a teflon rákkeltő, ezért ne együnk teflont, a porleves meg kőolajból van, csak egy kovalens kötést módosítottak).

Nem azt mondom, hogy egy nemi hormonszintméréssel tudjuk le a dolgot, mert akkor nem volna olyan Tajgetosz-választóvonal jellege a dolognak, de pl. hogy az éretté váló egyed tisztában van-e a való élettel, önmagával, hogy mire is gyűjti a pontjait, hogy felvegyék -hova, meg hogy minek. Hogy a divatos rucijait szegény gyerekek készítették éhbérért, ezért tudja megvenni olyan olcsón. Hogy a filmek és a reklámok NEM a valóságot tükrözik. Vagy tisztában van-e a jogaival, a lehetőségeivel, hogy ő miben lehetne a legjobb, azzá válhatna-e (nőként persze a legegyszerűbb út unokát szülni, végig erre készültünk! csak éppen nincsenek megállapodásra kész férfiak, vagy csak elvétve, és azok is érzelmileg nehezen kezelhetőek/hozzáférhetőek). Vagy a 18. életévét betöltve az egyed milyen tette mivel büntethető a jelenlegi btk szerint. És ugyanez egy másik országban miért lenne máshogy.

Illetve olyan alapvető készségekkel rendelkezik-e, hogy hogyan tud konfliktust kezelni, mennyi idő alatt tud két szelet kenyérből, sajtból és savanyúságból valami laktató vacsorát készíteni, mit tegyen, ha valaki összeesik előtte az utcán, vagy mit tegyen ha egy haldokló rokonát hazaküldik a kórházból, mert kell a hely másnak.

Hogyan adjon hangot a saját érdekeinek, mit jelent kezdeményezni és összefogni, nem folyton csak behódolni, széthúzni meg ilyesmik. Csak hát ez senkinek nem érdeke, csak az egyednek önmagának, meg a Ratkó-gyerekek utánpótlásának.. 

Az egyed majd 8-10 év alatt elvégez egy egyetemet (jobb esetben) aztán az élet megtanítja hogy mi kell az életben maradáshoz és a társadalmi hasznosság betöltéséhez. Szerintem is minden jól van így..

Publicité
Publicité
Commentaires
Ania c'est moi
Publicité
Ania c'est moi
  • A női lét rejtelmeiről, kérdéseiről, kissé kevésbé felszínesen, mint ahogy az eddigiekben megszokhattuk. Magamnak, Nektek. - "Az ember mindig fél az ilyen szabályos boldogságtól" - Márai Sándor
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Visiteurs
Depuis la création 4 971
Archives
Publicité